Skip to content
DostopnostDostopnost
  • SI
  • EN
  • DE
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Turistična kmetija Ramšak

Turistična kmetija Ramšak
Podolševa 13 , SI-3335 Solčava
+386 (0)3 584 60 50

Število postelj: 7
Število sedežev – gostinski del: 15
Najava: Sprejmejo le stacionarne goste. Za gostinsko ponudbo in skupine, ki si želijo ogledati ekološko kmetijo, je potrebna predhodna prijava.

Voda in hrana posebnih moči

Zmaji ljubijo vodo in ni naključje, da je mladi Lintver pripeljal pastirčka Krištofa prav k bajerju lovit ribe, tako kot je njegov oče, ko je bilo v Matkovem kotu še jezero, delal z repom silne valove, da je odplaknilo v jezero Žibuče krave, ki jih je nato požrl. Domača hrana, pridelana brez kemijskih pomagal tega časa, ima posebno moč in Krištof je z veseljem sprejel zdravo in krepčilno popotnico pri Ramšakovih v iskanju izgubljenih ovc.

"Na Ramšiji"

Ekološka turistična kmetija Ramšak je od vasi Solčava oddaljena 1,3 km in se nahaja tik ob Solčavski panoramski cesti, na sončni ravnici ob vznožju Olševe. Bivanje na kmetiji vam nudi pristen stik z življenjem na solčavski kmetiji, odlikuje pa jo pestra ekološka kulinarična ponudba. Ob kmetiji je igrišče za otroke, v neposredni bližini ob potoku na robu gozda pa bajer, kjer se v senci dreves lahko odpočijete, in če ste dovolj spretni in radovedni, si lahko ulovite tudi kakšno zelo posebno ribo.

Kaj okusiti

Kaj videti

Kaj početi