Skip to content
DostopnostDostopnost
  • SI
  • EN
  • DE
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Planina Grohot in planinska koča v Grohotu

Planinska koča v Grohotu
Podolševa 29, SI-3335 Solčava
+386 (0)41 417 951
Število postelj: 47
Število sedežev – gostinski del: 50, terasa 100
Najava: Koča je odprta od začetka junija do konca septembra vsak dan, maja in oktobra pa ob sobotah, nedeljah in praznikih, v zimskem času pa po dogovoru z oskrbnikom.

Pastoralna idila

Kje bi drugje iskal ovce naš pastirček Krištof, če ne na planini, ki je pravi pastirski raj. Toda njegova pot je bila zaman. Morda ga je mladi Lintver pripeljal sem, ker ve, da tu ne raste macesen s sedmimi vrhovi, ki se ga boji, da ne bi končal kot oče, saj je prav tak macesen ubil Lintverja ob povodnji. Njegove kosti so našli pozneje na Logarskih njivah.

"V Grohotu"

Planinska koča v Grohotu pod Raduho (1460 m) je prijetna planinska postojanka na planini Grohot, pod severnim ostenjem Raduhe. Koča je del Solčavske panoramske ceste, vendar ne njenega osrednjega dela, ki ga prevozimo v enem dnevu – od izletniške kmetije Bukovc (Bukovnik) pridete do nje v 45 minutah po lahki označeni pohodniški poti, lahko pa tudi po cesti. V poletnih in zimskih mesecih vas pred kočo čaka terasa, kjer se ob okusnih jedeh lahko predajate toplim sončnim žarkom, otroci pa uživajo v igri na lesenih ovčkah.

Kaj okusiti

Kaj videti

Kaj početi