Skip to content
DostopnostDostopnost
  • SI
  • EN
  • DE
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Logarska dolina

Najlepša alpska dolina v Sloveniji

Gotovo vas zanima, ali sta Krištof in mladi Lintver, osamljeni zmaj, našla izgubljeno čredo in ali prav vas čakata na pragu najlepše doline na svetu. Morda pa še vedno čakata v Solčavi, da jima pomagate poiskati izgubljeno čredo.

Logarska dolina je ena od najlepših in najpogosteje upodobljenih alpskih ledeniških dolin v Evropi, umeščena v osrčje Kamniško-Savinjskih Alp, hkrati pa tudi najprepoznavnejša znamenitost Solčavskega.

Privlačnost Logarske doline se kaže v prvobitnosti naravnega okolja in v številnih naravnih zanimivostih, svoj pečat pa so prostoru vtisnile visokogorske samooskrbne kmetije, ki so skozi stoletja ustvarjale kulturno krajino. Leta 1987 je bila razglašena za krajinski park.

Dolina je dolga 7 km, široka pa v povprečju 250 m. Spodnji del se imenuje Log, kjer že stoletja domuje Logarjava družina, srednji Plest v lasti družine Plesnik, zgornji pa Kot. Dolina se zaključuje v zatrepu pod krnico Okrešelj, kjer v višini 1280 m vre na dan ledeno mrzla Savinja in teče proti znamenitemu slapu Rinka, ki velja za enega od najčudovitejših in najvišjih slapov v Sloveniji.

Kaj okusiti

Kaj videti

Kaj početi?